Продукти:
• 12 големи печурки
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. вода
• сокът от половин лимон
• 1/4 консерва скариди
• 12 маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка наливаме водата, олиото и лимоновия сок. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и кипваме на огъня.
Почистваме гъбите, отстраняваме пънчетата, измиваме добре и пускаме в кипящата смес. Варим около 3 мин. След това изваждаме и оставяме да се отцедят добре.
Пълним отцедените гъби със скаридите от консервата, украсяваме с по една от маслините, на които сме извадили костилките, и поднасяме.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...