Продукти:
• 12 големи печурки
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. вода
• сокът от половин лимон
• 1/4 консерва скариди
• 12 маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка наливаме водата, олиото и лимоновия сок. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и кипваме на огъня.
Почистваме гъбите, отстраняваме пънчетата, измиваме добре и пускаме в кипящата смес. Варим около 3 мин. След това изваждаме и оставяме да се отцедят добре.
Пълним отцедените гъби със скаридите от консервата, украсяваме с по една от маслините, на които сме извадили костилките, и поднасяме.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...