Продукти:
• 500 г свински черен дроб
• 300 г сланина
• 50 г свинска мас или 1/2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 3 с.л. коняк или ром
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме с част от мазнината, докато поомекне.
Почистваме дроба от ципите и кръвоносните съдове и го нарязваме на парченца, а 1/3 от сланината нарязваме на кубчета.
Смесваме така подготвените продукти и ги прекарваме през месомелачка, а след това - пасираме. Прибавяме яйцата, брашното, останалата част от мазнината, коняка, индийското орехче, черен пипер и сол. Разбъркваме сместа много добре и оформяме на руло.
Увиваме рулото с нарязаната на тънки листчета сланина, след това увиваме с тензух или марля, привързваме добре с конец и варим на слаб огън в предварително затоплена вода около 1 час. Оставяме пастета да изстине в бульона, изваждаме и нарязваме на тънки кръгчета.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...