Продукти:
• 500 г свински черен дроб
• 300 г сланина
• 50 г свинска мас или 1/2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 3 с.л. коняк или ром
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме с част от мазнината, докато поомекне.
Почистваме дроба от ципите и кръвоносните съдове и го нарязваме на парченца, а 1/3 от сланината нарязваме на кубчета.
Смесваме така подготвените продукти и ги прекарваме през месомелачка, а след това - пасираме. Прибавяме яйцата, брашното, останалата част от мазнината, коняка, индийското орехче, черен пипер и сол. Разбъркваме сместа много добре и оформяме на руло.
Увиваме рулото с нарязаната на тънки листчета сланина, след това увиваме с тензух или марля, привързваме добре с конец и варим на слаб огън в предварително затоплена вода около 1 час. Оставяме пастета да изстине в бульона, изваждаме и нарязваме на тънки кръгчета.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...