Продукти:
• 2 салатки
• 1 връзка репички
• 1 връзка зелен лук
• 1 малка краставица
• 1 малка консерва риба тон
• 100 г консервирани царевични зърна
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно салатките, репичките, краставицата и лука. Поръсваме ги с олиото, лимоновия сок и сол на вкус. Разбъркваме и прехвърляме сместа в салатиера.
Отгоре разстиламе последователно царевичните зърна и накъсаната на дребни парченца риба. По желание украсяваме с маслини.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...