Тя се отличава с превъзходни вкусови качества и много любители вече правят опити с променлив успех да я отглеждат. Неблагополучията се дължат предимно на неправилно подбрани срокове за сеитба и прилагането на агротехнически похвати, характерни за до...
[още]
Репичките имат къс вегетационен период и за ранно производство през пролетта се сеят в края на януари или началото на февруари в топъл парник . Подходящи сортове са Бисер, Сакса и Червени с бели опашки. При благоприятни условия за 25-40 дни образува...
[още]
Прочутият гъбар Владимир Куц пред recepty.bg
- Г-н Куц, казват, че кладницата е най-вкусната гъба, но много хора не я познават добре. Разкажете нещо повече за тази гъба.
- Опитните гъбари смятат, че кладницата наистина е най-вкусната от вси...
[още]
Разбира се първо трябва да си произведете разсад. Семената се засяват през януари в саксийки с диаметър 10-12 см. Във всяка се поставят по 2-3 семена. По време на поникването температурата да е 23-26 градуса. След като като пробият растенията, се пон...
[още]
Растението е познато с няколко имена, наричат го пирински, мурсалски, македонски чай, някъде и миризлив бурен. Расте на сухи, варовити и каменисти места. Естествени находища има над 2000 м надморска височина в Пирин, Рила, Средни и Западни Родопи, ...
[още]