Градина » Запазете по-дълго листното цвекло

 Запазете по-дълго листното цвекло

Манголдът или както го наричат листно цвекло е много полезен зеленчук. За храна се използват листните петури, а дебелите листни дръжки се употребяват сварени както цветното зеле или свещите на аспержите.
През есента, като се запазва връхната пъпка, растенията може да се поставят за доотглеждане, изваждайки ги внимателно от почвата. Засаждат се в студени парници или в пясък в избени помещения. През зимата растенията продължават да растат. Така градинарите доотглеждайки растенията ще имат дълго време пресни зелени листа. Покаралите при липса на светлина листа са по-нежни и вкусни от тези, израсли на светло.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Превъзходно вино от дребни ябълки

В редица държави ябълковото вино е много популярно и е известно с наименованието сайдер и апфелвайн. За приготовянето му се използват узрели, сочни и ароматни плодове. Неузрелите от по-късните сортове...

Направете си чай от монарда

Това интересно растение произхожда от областите на Големите езера в Северна Америка. Познати са 15 вида, но като културни растения се използват само два: Монарда дидима е с високи до 80 см разклоняв...

Вече можете да сеете марулите

Най-ранната възможност за засяването на семената от маруля за получаване на реколта през есента е около средата на август. Разсадът ще бъде готов за засаждане към средата на септември, когато растения...

Резитбата си иска майстора

Резитбата е едно от най-специфичните и най-трудно за провеждане мероприятия, особено от любителите овощари. Когато своевременно и правилно се извършва, то може да окаже силно положително влияние върху...

Начало