Продукти:
• 3 връзки пресен чесън
• 2 к.ч. оцет
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. диетична сол
• 1 връзка копър
• 500 мл вода
Начин на приготвяне:
Сипваме солта и оцета във водата и я загряваме до кипене. В приготвената вряща смес сипваме нарязания на парчета чесън и оставяме да се вари, докато промени цвета си.
Изваждаме с решетеста лъжица и го охлаждаме. Поръсваме с дребно нарязания копър.
Все по-често си лягате уморени, но не можете да заспите. Май се налага да промените някои от навиците си, иначе толкова желаният сън ще продължи да ви избягва. Отдавна е известно, че вечер организмъ...
Съществуват множество храни и растения, които оказват изключително добро въздействие върху човешкия организъм. Но как да извлечем полза от тях, без да ги търсим или приготвяме специално, още повече, ч...
Йодът участва в обмяната на веществата и помага на щитовидната жлеза в синтеза на два хормона – трийодтиронин и тироксин. Те играят значителна роля във всички органи и тъкани. Толкова са важни, че няк...
Касисът е силно разклонен храст, обикновено достигащ до 2 м височина, с множество издънки, без бодли. Младите клонки отначало са бледи, после стават светлозелени и късовлакнести. В основата на храста ...