Продукти: (за 5 порции)
• 1 зелка
• 1 к.ч. олио
• 50 г краве масло
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 2 картофа
• 2-3 домата
• 3 с.л. ориз
• диетична сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Избираме по-голяма зелка и я издълбаваме.
Нарязваме на дребно лука, морковите, целината и картофите заедно с издълбаната вътрешност на зелката и ги задушаваме в маслото, докато поомекнат. Прибавяме ситно нарязаните домати и ориза, и задушаваме още 10 мин. Подправяме със сол, черен пипер и дребно нарязан магданоз.
Напълваме зелката, поливаме я с олиото и печем в умерена фурна.
Черният дроб, за разлика от сърцето, има чудотворни сили да регенерира, дори когато голяма част от клетките му са разрушени. Той може за няколко месеца да се възстанови, ако обременяването му се намал...
Научно е доказано, че сокът от нар запазва всички лечебни вещества на плода и затова е много полезен. Всъщност на кого и на какво той помага? Например, лекарите го препоръчват за лечение на анемия, ат...
Маслото от сочни маслини е уникален продукт, който стои в основата на прословутата средиземноморска диета, гарантираща завидно здраве и дълголетие. * Идеално балансираният състав на зехтина допринас...
Тъй като са устроени различно, слабите места във физиката и психиката на двата пола не са едни и същи. Нищо чудно, че и болестите, които ги спохождат, не си приличат. Тествайте познанията си по въпрос...