Продукти: (за 4 порции)
• 1 риба /около 700-800 г/
• 1 малка зелка
• 4-5 домата
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1-2 с.л. брашно
• лимонена киселина
• черен пипер, диетична сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и я нарязваме на парчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в половината от олиото.
Нарязваме зелката на ивички и я стриваме с малко сол и лимонена киселина. Слагаме зелето в тенджера, наливаме останалото олио и задушаваме на умерен огън. Когато поомекне, прибавяме 2-3 обелени и настъргани домата, захарта и малко черен пипер.
Разбъркваме, изсипваме половината от сместа в тавичка и разпределяме върху нея парчетата риба. Покриваме с останалото зеле и нареждаме отгоре останалите домати, нарязани на филийки. Печем в умерено силна фурна.
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...
Твърде често при настинка се самолекуваме с антибиотици. Лекарите също ги предписват, за да се презастраховат от усложнения. Нерядко обаче се постига обратен ефект. При астматиците особено опасни са а...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Много от проблемите - житейски и особено здравословни, могат да бъдат преодолени като смените привичките си за хранене. Това е най-простият, но много действен начин да влезете в естествения си биологи...