Кулинарни рецепти » Пържено кьопоолу с кромид лук

 Пържено кьопоолу с кромид лук

Продукти:

• 2 кг патладжани
• 500 г моркови
• 500 г кромид лук
• 500 г доматено пюре
• 1 глава целина
• 10 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 50 г сол
• 2 с.л. захар
• 1 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на парчета по дължина и ги осоляваме. Редим ги в повдигната от едната страна тавичка, за да се отдели горчивата течност. След 40 минути ги измиваме и подсушаваме. Запържваме патладжаните до златисто в сгорещеното олио, а после ги смиламе с машинката. Морковите и целината настъргваме на едрото ренде и задушаваме.

Задушаваме колелцата от лука и целите скилидки чесън до светложълт цвят. Смесваме ги с морковите и целината и също смиламе с машинката. Към смлените зеленчуци добавяме доматеното пюре, ситно нарязания магданоз, захар и сол. Сипваме олиото и загряваме сместа, като бъркаме непрекъснато, за да не загори.

Разпределяме готовото кьопоолу в бурканчета и стерилизираме 90 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало