Продукти: (за 6 порции)
• 12 котлета
За маринатата:
• 4 скилидки чесън
• 1 ч.л. по-едро смлян черен пипер
• 3 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• ситно нарязани магданоз и прясна мента
За гарниране:
• 4 тиквички
• по 1 червена, зелена и жълта чушка
• 1 връзка пресен лук
• 2 кочанчета млечна царевица
• 1 с.л. олио
• сол
За ароматното масло:
• 6 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 с.л. сладък кетчуп
• 1 с.л. лют кетчуп
• счукан кимион
Начин на приготвяне:
Смесваме нарязания на ситно чесън, оцета, зехтина, зелените подправки и черния пипер. Начукваме котлетите и ги слагаме в маринатата. Покриваме с фолио и оставяме котлетите да пренощуват в хладилника.
Печем на скарата като ги обръщаме периодично до равномерно поруменяване. Внимаваме да не се изсушат.
Половината тиквички разполовяваме надлъжно и внимателно издълбаваме сърцевината им. Другата половина остъргваме и нарязваме на малки кубчета. Почистените от семето чушки разполовяваме надлъжно. Леко ги бланшираме в кипяща подсолена вода. Нарязваме надлъжно кочанчетата царевица.
Сгорещяваме 1 с.л. мазнина и задушаваме леко нарязаните на кубчета тиквички и ситно нарязания лук. Подправяме с малко сол и пълним с тази смес издълбаните чушки и тиквички.
Подреждаме ги, заедно с кочанчетата царевица в тавичка и ги намазваме с ароматното масло, приготвено от посочените продукти. Завиваме с фолио и печем на грил около 5 мин. Сервираме зеленчуците като гарнитура към котлетите.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...