Кулинарни рецепти » Панирани шницели от кайма с плънка

 Панирани шницели от кайма с плънка

Продукти:

• 500 г кайма
• 1 глава
• 1 яйце
• 1 филия хляб
• чубрица, кимион
• черен пипер
• олио за пържене

За плънката:

• 2-3 гъби
• 100 г кашкавал
• 100 г пушено сирене
• 1 кисела краставичка

За панировката:

• 2 яйца
• 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в дълбок съд, смесваме с нарязания лук, яйцето, накиснатия във вода и изтискан хляб, кимион, черен пипер и чубрица, сол. Омесваме добре и оставяме в хладилника за около час.

Разделяме каймата на 6 части и във всяко парче слагаме кубче кашкавал, пушено сирене, краставичка и ситно нарязани гъби. Завиваме каймата и оформяме на шницел.

Потапяме първо в брашно, а после в яйце и пържим в сгорещена мазнина до златисто.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало