Кулинарни рецепти » Панирани шницели от кайма с плънка

 Панирани шницели от кайма с плънка

Продукти:

• 500 г кайма
• 1 глава
• 1 яйце
• 1 филия хляб
• чубрица, кимион
• черен пипер
• олио за пържене

За плънката:

• 2-3 гъби
• 100 г кашкавал
• 100 г пушено сирене
• 1 кисела краставичка

За панировката:

• 2 яйца
• 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в дълбок съд, смесваме с нарязания лук, яйцето, накиснатия във вода и изтискан хляб, кимион, черен пипер и чубрица, сол. Омесваме добре и оставяме в хладилника за около час.

Разделяме каймата на 6 части и във всяко парче слагаме кубче кашкавал, пушено сирене, краставичка и ситно нарязани гъби. Завиваме каймата и оформяме на шницел.

Потапяме първо в брашно, а после в яйце и пържим в сгорещена мазнина до златисто.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало