Кулинарни рецепти » Талиатели с чери доматчета

 Талиатели с чери доматчета

Продукти:

• 1 пакет талиатели
• 300 г чери доматчета
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. балсамов оцет
• 1 шепа листа от пресен босилек
• черен пипер, сол
• настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Измиваме доматчетата и ги разрязваме на половинки. Смесваме ги с нарязания на филийки и овкусяваме с оцет, зехтин, черен пипер и сол. Разстиламе сместа върху хартия за печене и печем 30 мин във фурна, загрята до 200 градуса.

Сваряваме пастата в подсолена вода и я отцеждаме. Прибавяме доматчетата, разбъркваме, поръсваме с накъсани листенца босилек и настърган пармезан и сервираме.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало