Кулинарни рецепти » Равиоли с плънка от тиква

 Равиоли с плънка от тиква

Продукти:

• 400 г готово тесто
• 400 г изчистена тиква
• 2 с.л. зехтин
• 1 яйце
• 50 г галета
• 50 г пармезан
• 1 с.л. копър
• 1 щипка чили
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на малки парчета, поръсваме я със зехтин, черен пипер и сол и печем около 40 мин в умерено загрята фурна – докато омекне. После я пасираме, прибавяме наситнения копър, чилито, жълтъка, пармезана и галетата и внимателно разбъркваме.

Разточваме тестото на голяма кора, от която изрязваме квадратчета. Слагаме по малко от плънката в средата на всяко квадратче, прегъваме по диагонал и прищипваме краищата, за да залепнат.

Варим равиолите 5 мин в подсолена вода, след което ги изваждаме с решетеста лъжица. Поднасяме със сос по избор.

Автор: Петя Костова

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало