Прoдукти:
• 6 връзки зелен лук
• 1 и 1/2 ч.ч. ситно нарязани домати (може и от буркан)
• 1 к.ч. олио
• 250 г натрошено сирене
• 4 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 5 с.л. брашно
• половин връзка чубрица
• магданоз
• къри
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на пърченца с дължина 2-3 см и го задушаваме в горещо олио. Прибавяме доматите и сиренето, леко разбъркваме и изсипваме сместа в 4 гювечета. Поръсваме с чубрица и магданоз и печем в постепенно загрята фурна за около 10-15 минути.
Отделно разбиваме млякото с яйцата и брашното, посоляваме и заливаме гювечетата. Запичаме отново в силна фурна и поднасяме с люта чушка.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...