Кулинарни рецепти » Мармалад от круши и дюли

 Мармалад от круши и дюли

Продукти:

• круши
• дюли
• захар

Начин на приготвяне:

Вземаме равни количества круши и дюли. Измиваме ги, нарязваме ги на парчета (без да махаме семената) и ги слагаме в голям съд. Наливаме вода, колкото да ги покрие, и варим на умерен огън.

Щом плодовете омекнат напълно, отстраняваме от огъня, изчакваме да изстинат и ги претриваме през цедка. Измерваме обема на кашата и я сипваме в тавичка. Варим на силен огън при непрекъснато бъркаме.

Щом мармаладът се посгъсти, сипваме захарта като спазваме съотношението: на 1 л каша – 250 г захар. Доваряваме до необходимата гъстота и сипваме в затоплени буркани.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало