Кулинарни рецепти » Испански омлет

 Испански омлет

Продукти: (за 4 гювечета)

• 4 домата
• 4 пиперки
• 4 глави лук
• 4 картофа
• 4 с.л. зехтин
• 4 с.л. прясно мляко
• 4 триъгълничета топено сирене
• магданоз, копър
• черен пипер, вегета, сол

Начин на приготвяне:

Във всяко гювече нарязваме по 1 глава лук, 1 пиперка, 1 домат и 1 картоф (на кубчета). Слагаме по 1 с.л. зехтин, 1 с.л. прясно мляко, от всички подправки и по 1 парче топено сирене.

Захлупваме и печем 20-25 минути.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало