Продукти:
• 10 кг червена капия
• 1 кг доматено пюре
• 1 кг моркови
• 1 л олио
• 2 ч.ч. мед
• черен пипер, кимион, бахар
• магданоз и сол
Начин на приготвяне:
Изпечените и обелени чушки смиламе с месомелачка. В по-голям и дълбок съд смесваме свареното доматено пюре, към което сме добавили двете чаши мед.
При постоянно бъркане изсипваме препърженото олио, а после и сварените и пюрирани моркови. Слагаме подправките и сол според вкуса. Пълним бурканите и стерилизираме 15-20 минути.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...