Продукти:
• 150 г брашно
• 75 г масло или мас
• 1 щипка сол
• 250 г шунка
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Брашното, солта и маслото, нарязано на парченца, трием между дланите на ръцете, докато се превърнат в зърнеста маса. Прибавяме 1/2 ч.ч. вода и месим енергично.
Полученото тесто оформяме на топка, сплескваме с дланта на ръката и отново овалваме на топка. Това повтаряме три пъти, след което оставяме тестото да почива на студено.
Нарязваме шунката на парченца и в дълбок съд разбиваме яйцата заедно с млякото, солта и черния пипер.
Разточваме тестото на кора, дебела 3 мм, слагаме в тавичка с диаметър около 20 см, надупчваме с вилица до дъното, поръсваме с парченца от шунката и заливаме със сместа от яйцата и млякото.
Баницата печем около 30 минути в силна фурна и сервираме топла.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...