Кулинарни рецепти » Провансалски пържени котлети

 Провансалски пържени котлети

Продукти: (за 1 порция)

• 1 котлет
• 1 с.л. мазнина
• 2 дребни лукчета
• 50 г гъби
• 1 неголям картоф
• 1 малък домат
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ракиена чашка бяло вино
• 1 яйце
• 1 филия бял хляб
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме котлета и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го, а към останалата мазнина добавяме доматеното пюре и виното. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Панираме филията хляб в яйцето и изпържваме в така приготвената мазнина.

Лукчетата задушаваме цели в част от мазнината, картофите изпържваме, гъбите задушаваме.

Готовия изпържен котлет, поръсен със сол и черен пипер, поднасяме върху изпържената филия, залят с доматения сос, а отстрани оформяме гарнитурата от лукчета, гъби и картофи.

Поднасяме със зелена салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало