Кулинарни рецепти » Шаран с кисело-сладък сос

 Шаран с кисело-сладък сос
(Финландия)

Продукти:

• 1 голям шаран
• 1 и 1/2 ч. ч. нишесте или брашно
• 1 к. ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 3 с. л. оцет
• 2 с. л. соев сос
• 1 ч. л. сол
• 1 с. л. джинджифил
• 1 с. л. вино
• 1 малка глава лук
• 1 ч. ч. гореща вода

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме шарана. От двете му страни по дължина правим по един разрез. Приготвяме смес от нишестето (брашно), малко сол и вода и с нея намазваме рибата.

Приготвяме сос от захарта, соевия сос, оцета, солта, виното, настъргания на ситно ренде лук, щипка нишесте (брашно) и малко сол.

Сгорещяваме олиото в дълбок тиган и пържим шарана от двете страни до златисто. След това намаляваме огъня и продължаваме да пържим, докато омекне месото на рибата.

Изваждаме шарана в чиния за сервираме и отново сгорещяваме олиото. Сипваме кисело-сладкия сос, доливаме останалата вода и оставяме да заври.

След като сосът се сгъсти, го изливаме върху рибата. Сервираме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало