Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции пилешки гърди /по150 г/
• 6 с.л. соев сос
• 100 г мед
• 2 с.л. сусам
• 2 с.л. сусамово масло
• 2-3 скилидки чесън
• 1/2 ч.л. смлян джинджифил
Начин на приготвяне:
Смесваме меда със соевия сос, сусама и сусамовото масло. Прибавяме джинджифила и счукания чесън и разбъркваме.
Заливаме пилешките порции с така приготвената марината и оставяме да киснат 1-2 часа, като често ги обръщаме. Нареждаме месото в тавичка и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...