Продукти:
• 400 г зрял боб
• 400 г пилешки бутчета без кости
• 4-5 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 големи домата
• 3 ч.ч. пилешки бульон (може и кубче)
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба във вода с щипка сол и го оставяме 1 нощ. Изливаме водата на боба и сипваме нова. Варим го около 35 минути, после отцеждаме.
Нарязваме пилешкото месо на парчета, лука – на ситно, а обелените домати – на кубчета.
В дълбок тиган сгорещяваме олиото и запържваме в него пилешкото месо за 5 минути. Добавяме лука и готвим 5-6 минути. Сипваме доматите, разбъркваме и готвим на тих огън, докато течността се изпари.
Прехвърляме всичко в тавичката заедно с боба, заливаме с бульона. Посоляваме и печем ястието 1 час в загрята до 180 градуса фурна.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...