Кулинарни рецепти » Пиле с юфка

 Пиле с юфка
(Сърбия)

Продукти:

• 1 малко пиле
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• магданоз, червен пипер, сол

За юфката:

• 250 г брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Омесваме продуктите за юфката и го оставяме да почива 20-30 минути. После го разточваме на кора с 2 мм. Изсушаваме кората от двете страни и я начупваме на дребни парченца.

Почистваме пилето и го задушаваме в подсолена вода почти до омекване. После го нарязваме на порции и слагаме парчетата месо в тенджера, като около тях разстиламе юфката.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в разтопеното масло. Към края сипваме червения пипер, разреждаме с бульон от задушаването на пилето и сипваме запръжката в ястието.

Поръсваме с наситнен магданоз и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало