Кулинарни рецепти » Печена треска с горчица

 Печена треска с горчица
/Дания/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г рибено филе
• 30 г краве масло
• лимонов сок
• черен пипер, сол

За соса:

• 30 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 300 мл рибен бульон
• 1 с.л. горчица
• 2 с.л. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, посоляваме, поръсваме с лимонов сок и черен пипер и нареждаме порциите в тавичка. Прибавяме маслото, наливаме 3-4 с.л. вода, покриваме с алуминиево фолио и печем в умерено загрята фурна до омекване.

Отделно приготвяме соса, като правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с бульона и сваряваме. Прибавяме горчицата и подправяме с черен пипер и сол. Накрая слагаме сметаната и поднасяме соса към опечената риба.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало