Кулинарни рецепти » Плодово-зеленчукова сурова туршия

 Плодово-зеленчукова сурова туршия

Продукти:

• 5 кг чушки “Сиврия”
• 1-1,5 кг зелени домати
• 5 кг по-кисели ябълки
• 5 кг круши
• 1 глава червено цвекло
• 1 глава ряпа
• 1 кг по-дребни моркови
• 2-3 глави целина

За саламурата: /на 1 л вода/

• 1 к.ч. сол
• 1 дафинов лист
• зърна черен пипер и бахар
• листа от дюля, вишна или праскова

Начин на приготвяне:

В подходящ съд нареждаме всички продукти цели с изключение на целината, която режем на по-големи парчета.

Предварително в част от саламурата варим около 30 мин листата вишна, праскова или дюля. Възвираме останалата саламура, смесваме я с отварата от листата и заливаме с врялата саламура туршията.

Претакаме туршията 4-5 пъти през 3-4 дни и я прибираме на тъмно и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало