Продукти:
• по-малки патладжани
• ситно нарязано зеле
• настъргани моркови
• наситнени чесън
• листа от целина
• магданоз, сол
За саламурата: /на1 л вода/
• 1 л оцет
• 1 ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Избираме здрави патладжани, отрязваме им дръжките и ги разполовяваме надлъжно. Издълбаваме семенната част, посоляваме и ги оставяме 30 мин да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и ги бланшираме във вряща подсолена вода 4-5 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода, отцеждаме и ги оставяме напълно да изстинат.
Пълним патладжаните с посолената и леко намачкана смес от ситно нарязано зеле, настъргани моркови, наситнени чесън, магданоз и листа от целина. Слепваме половинките две по две и ги превръзваме през средата с клонче целина.
Сваряваме саламура от изброените продукти, прецеждаме, оставяме я да изстине и заливаме с нея подредените в буркани патладжани. Затваряме бурканите с целофан и конец или с пластмасови капачки и прибираме туршията на сухо и хладно място.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...