Продукти: (за 4 порции)
• 1,2 кг риба /шаран, мерлуза или сафрид/
• 1 к.ч. олио
• 350 г домати
• 100 г моркови
• 100 г целина
• 3 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите и целината на едро ренде и задушаваме в мазнината, докато омекнат. Поръсваме с брашното и разбъркваме. Прибавяме обелените и настъргани домати и посоляваме. Варим на тих огън около 15-20 мин, след което изсипваме в тавичка.
Сваряваме в подсолена вода нарязаната на порции риба. Нареждаме порциите в тавичката върху зеленчуковата смес и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...