Продукти:
• 1 ч.ч. мед
• 200 г пудра захар
• 1 ч.ч. силен чай
• 3 ч.ч. брашно
• 3 с.л. олио
• 1 ч.ч. едро нарязани орехи
• 1 ч.л. сода
• 1 ч.л. канела
• лимонова или портокалова кора
Начин на приготвяне:
В силен чай варим лимоновата кора, нарязана на ивички. Течността прецеждаме и я оставяме да изстине. Изсипваме меда в порцеланов съд и внимателно го разреждаме с чая, като бъркаме непрекъснато.
Към тази смес прибавяме захарта, олиото, содата, лимоновата кора, орехите и брашното. Объркваме добре и изсипваме в намазнена и набрашнена кексова форма.
Печем в загрята умерена фурна. По време на печенето внимаваме сладкишът да не прегори отгоре.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...