Кулинарни рецепти » Пандишпанов кекс

 Пандишпанов кекс

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 6 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. захар
• 7 с.л. олио
• 1 с.л. какао на прах
• настърганата кора от 1 лимон (или лимонова есенция)
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата заедно със захарта до побеляване. Прибавяме настърганата лимонова кора и при непрекъснато бъркане в една посока сипваме постепенно олиото, а след ттова и брашното. Накрая прибавяме какаото.

Прехвърляме сместа в предварително затоплена и намаслена форма за кекс и печем в умерено загрята фурна. Изчакваме готовия кекс да поизстине и го поръсваме с пудра захар.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало