Продукти:
• 5 яйца
• 300 г пудра захар
• 4 с. л. брашно
• 8 с. л. нишесте
• 20 г масло
• 1 бурканче конфитюр от вишни
Начин на приготвяне:
Жълтъците разбиваме със захарта до получаване на пухкава смес. Поръсваме с брашното и после с нишестето и размесваме добре. Белтъците разбиваме на сняг и 1/4 от тях прибавяме към жълтъците. Разбъркваме добре и внимателно прибавяме и останалите белтъци.
Полученото по този начин тесто изсипваме в намазана с масло тавичка и печем 30 минути в предварително загрята до 150 градуса фурна. Когато кексът изстине, го намазваме с конфитюр от вишни.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...