Кулинарни рецепти » Чешки козуначени възли

 Чешки козуначени възли

Продукти:

• 3 яйца
• 200 мл прясно мляко
• 200 мл олио
• 2 с.л. захар
• 30 г мая
• 1 парче лимонова кора
• 700-800 г брашно

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с хладкото прясно мляко и я оставяме на топло да шупне. Пресяваме брашното със щипка сол, правим в средата “кладенче” и наливаме шупналата мая, а после и олиото. Прибавяме яйцата, захарта, настърганата лимонова кора и измесваме еластично тесто. Щом започне да прави мехурчета, го правим на топка, завиваме го в кърпа и го пускаме в съд с хладка вода. Тестото е втасало, когато изплува на повърхността на водата.

С намаслени ръце от тестото оформяме топчета, колкото орех и пръчици, дебели един пръст. Завръзваме на възел пръчиците около топчетата, овалваме ги в едра захар, нареждаме ги в намазнена и набрашнена тава на разстояние едно от друго и ги печем в предварително загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало