Продукти:
• 1,5 кг брашно
• 20 г мая
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 2 яйца
• 2 малки бутилки газирана вода
• половин кофичка кисело мляко
• 1 с.л. сол
• 1 с.л. захар
• 100 г краве масло
• 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в малко вода и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме оцета, солта, захарта, олиото и втасалата мая. Сипваме газираната вода и брашното и омесваме гладко тесто.
Разточваме тестото на голяма правоъгълна кора. Намазваме кората с маслото и я навиваме на руло. Слагаме рулото в намаслена тавичка като го навиваме на спирала. Нарязваме го с нож на няколко места и го оставяме да втаса. След това намазваме питата с разбитото яйце и печем в умерено силна фурна.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...