Продукти: (за 4 порции)
· 250 г спагети /1/2 пакет/
· 1 глава броколи
· 3 с.л. зехтин
2 тиквички
3 скилидки чесън
· 2 с.л. краве масло
· 150 мл пилешки бульон
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме броколите на розички, които бланшираме 4-5 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме и ги обливаме със студена вода.
Загряваме зехтина на умерен котлон и задушаваме 4 мин нарязаните на кубчета тиквички. Прибавяме маслото и счукания чесън и задушаваме още 2 мин, бъркайки периодично. Прибавяме броколите, обръщаме ги в мазнината и наливаме топлия пилешки бульон. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме сместа да къкри още 3-4 мин.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги смесваме със зеленчуците.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...