Продукти: (за 4 порции)
• 8 чушки
• 3 глави лук
• 1-2 домата
• 200 г сирене
• 100 г извара
• 4 яйца
• 1 бучка краве масло
• половин кофичка кисело мляко
• 1 връзка магданоз
• черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Подбираме по-големи чушки, за предпочитане от сорта “Сиврия” и ги почистваме от семето. Нарязваме лукът на ситно и го задушаваме в мазнината.
Отделно настъргваме сиренето и го смесваме с изварата и две от яйцата. Добавяме ситно нарязан магданоз, черен и червен пипер. Разбъркваме с лука и посоляваме. С получената смес пълним суровите чушки, без да ги препълваме. Вместо с капаче ги затваряме с парче домат.
Печем в умерена фурна. Ако сосът, който се отделя при печенето започне да загаря, добавяме малко вода. Малко преди да ги извадим от фурната, заливаме със сос от две разбити яйца и кисело мляко.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...