Кулинарни рецепти » Пълнен лук

 Пълнен лук

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи глави лук
• 400 г гъби
• 2-3 парченца топено сирене
• 3 лъжици доматено пюре
• 3-4 лъжици мазнина
• магданоз,сол

Начин на приготвяне:

Варим 10 мин в подсолена вода обеления лук. Като изстине, отделяме вътрешната част и я нарязваме на ситно. Задушаваме я в мазнината заедно със ситно нарязаните гъби.

Дърпаме от огъня и прибавяме 1с.л. доматено пюре, ситно нарязаните магданоз и сирене, сол на вкус. Напълваме издълбания лук.

Разреждаме останалото доматено пюре с 1 ч.ч. топла вода, заливаме лука и запичаме във фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало