Кулинарни рецепти » Зрял фасул с праз и маслини

 Зрял фасул с праз и маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 5 стръка праз
• 10-15 маслини
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода.

Нарязваме праза на ситно и го запържваме в половината олио. Щом поомекне, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

В тавичка разстиламе половината от сварения и отцеден боб. Върху него разпределяме праза, а отгоре нареждаме маслините. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер.

Печем в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало