Кулинарни рецепти » Задушени яребици с кисело зеле

 Задушени яребици с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 2 яребици
• 200-300 г сланина
• 1 кисела зелка
• 1/2 ч.ч. мас
• 150 г ловджийска наденица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме яребиците и ги поръсваме с черен пипер. Нарязваме сланината на тънки листа и в тях увиваме птиците /поотделно/. В тенджера ги запържваме от всички страни до зачервяване. След това наливаме малко вода, захлупваме тенджерата и задушаваме, докато птиците омекнат.

Нарязваме зелката, прибавяме маста, наливаме малко зелев сок и варим, докато омекне. След това прибавяме нарязаната наденица и задушаваме на тих огън. 15 мин преди да отстраним от огъня, прибавяме яребиците заедно със соса, в който сме ги задушавали.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало