Кулинарни рецепти » Омлет със сух таратор

 Омлет със сух таратор

Продукти:

• 8 яйца
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол

За таратора:

• 3 кофички кисело мляко
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 5-6 скилидки чесън
• 4 кисели краставички
• 1 с.л. олио
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме млякото в тензух и го оставяме да се отцежда 1 нощ. Смесваме със ситно нарязаните краставички, счукания чесън, смлените орехи, олиото, ситно нарязания копър, черен пипер и сол на вкус.

Разбиваме яйцата с черен пипер и сол. Прибавяме разтопеното масло, разбъркваме и изсипваме в сгорещеното олио.

Изпържваме омлета от двете страни, слагаме го в широка чиния и покриваме със сухия таратор.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало