Продукти: (за 4 порции)
• 8 яйца
• 250 г кайма /смес/
• 1 к.ч. олио
• 3 домата
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме каймата заедно с настърганите домати в половината от мазнината. Отстраняваме от огъня и разбъркваме със ситно нарязания магданоз и разбитите с млякото яйца. Подправяме с черен пипер и сол.
В сгорещена мазнина изпържваме от сместа 4 омлета. Сгъваме готовите омлети на две и поднасяме.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...