Продукти: (за 4 порции)
• 100 г скариди
• 8 яйца
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със сол и черен пипер и постепенно прибавяме разтопеното масло. От получената смес изпържваме четири омлета.
Изчистваме скаридите от черупките и леко ги запържваме в сгорещена мазнина. Разпределяме изпържените скариди по равно върху омлетите. След това прегъваме омлетите и сервираме.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...