Продукти: (за 6 порции)
• 2 ч.ч. леща
• 2 л зеленчуков бульон или подсолена вода
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 домат
• 40 г краве масло
• 1 лимон
• кимион, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лещата. Обелваме домата и го настъргваме на едро ренде. Нарязваме чесъна и лука на малки кубчета. Кипваме бульона на огъня, прибавяме лещата, домата, лука и чесъна. Варим на умерен огън, докато лещата омекне.
След това пасираме супата и подправяме с разтопеното масло, лимоновия сок, кимион и черен пипер.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...