Кулинарни рецепти » Пасирана супа от леща с чесън

 Пасирана супа от леща с чесън

Продукти: (за 6 порции)

• 2 ч.ч. леща
• 2 л зеленчуков бульон или подсолена вода
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 домат
• 40 г краве масло
• 1 лимон
• кимион, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме лещата. Обелваме домата и го настъргваме на едро ренде. Нарязваме чесъна и лука на малки кубчета. Кипваме бульона на огъня, прибавяме лещата, домата, лука и чесъна. Варим на умерен огън, докато лещата омекне.

След това пасираме супата и подправяме с разтопеното масло, лимоновия сок, кимион и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало