Кулинарни рецепти » Пирожки с извара

 Пирожки с извара

Продукти:

• 500 г брашно
• 20 г мая за хляб
• ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене

За плънката:

• 500 г извара
• 2 жълтъка

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в малко мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. После от втасалата мая, пресятото брашно, разбитото яйце, останалото мляко и малко сол замесваме гладко тесто. Оставяме тестото да втасва около час и половина на топло. После разточваме кора с дебелина 5-6 мм и изрязваме от нея кръгчета.

Размесваме изварата с разбитите жълтъци и слагаме по малко от така приготвената плънка в едната половина на всяко кръгче. Загръщаме с другата половинка и притискаме краищата, за да прилепнат.

Изпържваме пирожките в голямо количество силно сгорещена мазнина, изваждаме ги с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят преди да ги поднесем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало