Още рецепти » Как да засилим действието на антибиотиците

 Как да засилим действието на антибиотиците

Когато се разболеем, ние обикновено се хващаме за антибиотиците или други медикаменти, за да свалим температурата. Щом това стане, се успокояваме и смятаме, че сме оздравели. Възпалителният процес обаче продължава още няколко дни и преминава в хронична форма с продължителна интоксикация, нерядко обостряне и много усложнения.
За да не се стигне дотам, е добре да прибавим към медикаментозното лечение препарати от лекарствени растения.
• От първия ден на болестта се препоръчва приемът на корен от сладък корен във вид на таблетки или сироп (по 1/2 ч. л. 3 пъти на ден).
• Може да се приема и 3 пъти дневно по 2 с. л. отвара от корена на сладкия корен (приготвя се с 1 с. л. смлян корен на 1 чаша вода).
• Едновременно трябва да се пият сокове от растения, които оказват противовъзпалителен и противоалергичен ефект. С отлично действие е сокът от алое или каланхое ( по 1 ч. л. 3 пъти на ден)и от широколистен живовлек (по 1 с.л. 3 пъти дневно).
• При възпаление на дихателните органи отварата от корена на сладък корен може да се приема в съчетание с отвара от корен от бял оман.
• При възпаление на бъбреците и пикочните пътища – с отвара от корени на репейник, а на черния дроб – с отвара от корен на глухарче. Отварите и от тези растения се приготвят с 1 с. л. суровина на 1 чаша вода. Приемат се 2 седмици – по 1 с. л. 3 пъти на ден.
• Противомикробното и антисептичното действие на антибиотиците, приемани по време на болестта, се подсилва с курс на естествения антибиотик иманин, който се съдържа в жълтия кантарион. За един курс са необходими 100 г смлени листа и стебла на билката. Престояват в 1 л вино от типа на “Каберне” или водка, наполовина разредена с вода. За да се ускори процесът (при стайна температура трябва 1-2 седмици), затворената с тапа бутилка може да се постави в голяма тенджера с топла вода от крана за 2 часа, като през това време водата в тенджерата веднага щом изстине, се заменя с топла. От тази настойка се пие по 1 с. л. отделно или заедно със сироп от сладкия корен или сок от алое 3 пъти на ден преди хранене.
Внимание! Не бива настойката с жълтия кантарион да се приготвя с тенджера с кипяща вода, както обикщновено се прави с други лечебни растения. Причината е, че под действието на високата температура иманинът се разрушава.
Добре неутрализира антибиотика и мумиото. Приема се 10-12 дни по 0,2 г преди закуска и преди сън.
Старайте се да консумирате продукти, в които има много витамини – лук, чесън, лимони, магданоз, нар. Приготвяйте си (когато имате възможност) салата от шапиче или лобода. Веднага след като температурата се нормализира, започнете разходки, които постепенно удължавайте. Сутрин правете лечебна гимнастика. Започнете я с леки упражнения от положение лежешком и седящо
Тези лесни за изпълнение препоръки ще ускорят процеса на оздравяването и най-важното – ще позволят да се излекувате напълно и ще ви избавят от нежелателни усложнения.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Азиатска красавица цери астма

В страните на Далечния Изток по лечебни качества от векове мураята се счита равна на женшена. Доскоро в Япония на простолюдието най-строго се е забранявало да я отглежда. Само императорският двор е мо...

Какво да видим в БАРСЕЛОНА

Великолепна архитектура, разкошни пешеходни зони, красиви панорами, денонощни развлечения – това е визитката на каталунската столица. Преживяла в хилядолетната си история много възходи и падения, днес...

Трапезарията - домашният олтар

Трапезарията се завръща в нашия дом, възстановявайки загубените си позиции заради по-малка жилищна площ. Тя ни подарява възможността да се порадваме на уютните домашни празници, пищните обеди и романт...

Витражите - отживелица или модерен дизайн

Витражите - красота от древността или модерен дизайн Кой може да си позволи витражни стъкла в дома си? ВИП класата, истинските ценители с добър доход или обикновените хора, които имат и вкуса, и ...

Начало