Още рецепти » Тибетски рецепти за изчистване на бъбреците

 Тибетски рецепти за изчистване на бъбреците

Древните лекари смятали бъбреците за основата на живота. Те повече от другите органи страдат при екологични проблеми, най-вече от негативното въздействие на лошата питейна вода.
Всички вредни вещества, които се намират във въздуха, водата и храната замърсяват бъбреците. Големите дози лекарства също ги тровят.
Бъбреците може да бъдат поразени от ангина, скарлатина, остри простуди. Всяка инфекция може да им въздейства негативно.
В тибетската медицина започват лечение на много болести (астма, хипертония, алергия и т. н.) с изчистване на бъбреците. Това може да стане по различни начини.

Ето няколко, достъпни рецепти:

• Заливат се 2 ч. л. ленено семе в 0,5 л хладка вода. Кипи на бавен огън 15 мин, кисне 30 минути. Приема се гореща, без да се прецежда, по половин чаша 4-8 пъти на ден.
• Сипват се 40 г магданоз в емайлирана тенджера и се заливат с 4 л мляко. Поставя се в гореща фурна за 2 часа. Приема се по 1-2 с. л. на всеки час в продължение на 10 дни.
• Най-ефикасното средство е сокът от тиква. От него се пие 10 дни по 50 мл 3-4 пъти на ден.
• Вместо тиквен може да се пие и сок от дини или краставици – по 50-100 мл 2-3 пъти дневно (също 10 дни).
• Като пикочогонно средство се използват листата от червена боровинка. Залива се 1 с. л. листа с чаша с кипяща вода. Престоява 20 минути. От охладената боровинкова настойка се приема по 1 с. л. 3-4 пъти на ден.
• Силен пикочогонен ефект има прах от изсушена динена кора. От нега се приема по 1/2-1 ч. л. 2-3 пъти дневно.

Два начина да се извади пясък от бъбреците:

• Нарежете на ситно 1 кг пресен магданоз заедно с корените и един голям корен целина. Добавете 1 кг мед и 1 л вода. Оставете да кипне на бавен огън, бъркайки с лъжица. От получения сироп се приема по 3 с. л. преди хранене.
• За да се изведат извън организма пясък и камъни от бъбреците се смила в месомелачката ряпа и се залива с мед. След 2 дни се прецежда. Пие се по 1-2 глътки преди храна. За един лечебен курс трябват 5 кг ряпа. Медът се добавя по вкус.

Автор: recepty@bulherba.net

Представяме Ви:

Есенни гозби в гювеч

Телешки джолан в гювеч Прoдукти: 1 телешки джолан, 3-4 домата, 1 глава целина, 5 глави лук, 2 корена магданоз, 1 морков, 1 люта чушка, 1 кг картофи, 1 ч.л. червен пипер, 1 дафинов лист, 500 мл че...

Освежете дома си

Психолозите ни съветват на всеки три месеца да сменяме прическата си, веднъж годишно да разместваме мебелите вкъщи, а на всеки три години да ги сменяме и да ремонтираме дома си, ако искаме да запазим ...

За какво е полезен белият имел?

Белият имел е паразитиращ върху различни дървета вечнозелен храст. Най-много се среща при тополите, брезите, върбите, ябълките и крушите. Дърветата с белия имел, разбира се, страдат от паразита, тъй к...

Акари са причина за много от алергиите

Домашният прах е един от най-сериозните източници на здравни проблеми в жилището и може да е основна причина за редица заболявания, особено алергични. Много хора са свръхчувствителни към веществата, п...

Начало