Този начин е много подходящ за собствениците на вилни места, които стопанинът не винаги има възможност да посети и да полее растенията.
Няма съмнение, че най-добри резултати от безразсадови домати ще се постигнат на дълбоки, влагоемни и чисти от плевели почви. В края на краищата обаче всеки използва такива, с каквито разполага. Най-важното е почвата да бъде подготвена добре - както за разсадовите. От богатия избор на сортове средно ранни домати за предпочитане са тези, които се отглеждат без колове или друга опорна конструкция и не се и колтучат. Такива са Николина, Рома, Топаз, УС 82 А и др.
Подходящото време за сеитба на доматените семена направо на подготвената площ настъпва, когато почвата трайно се е затоплила до около 12 градуса. Такава е през първата половина на май и в по-хладните райони. В богатата на влага от зимните и пролетните валежи почва растенията развиват мощна коренова система предимно до 40 см, а отделни корени проникват и на по-голяма дълбочина. С просъхването на почвената повърхност те сякаш следват отдръпващата се влага.
В малките дворни градини подходящ начин на засяване на семената е в копки. Копките се правят 10-12 см дълбоки и се посипват с торопочвена смес. Семената, по 4-6 за гнездо, се полагат и покриват също с торопочвена смес, така че дълбочината на сеитбата да е 2-3 см. Така засети, се поливат с помощта на лейка. Тази влага е от съществено значение за поникването. Подходящото разстояние между копките в реда е 25-30 см, а между редовете - 80 см. Когато младите растения развият 2-3 същински листа, трябва да се проредят. По-слабите се отскубват, така че в гнездо да останат по две.
Грижите оттук нататък до беритбата се състоят в отстраняване на плевелите, предимно чрез повърхностно окопаване, борба с болести и неприятели и поливане при възможност.
Компот от праскови Прoдукти: 3 кг праскови, 1 л вода, 600 г захар, 1/2 ч.л. лимонена киселина Нaчин на приготвяне: Разполовяваме прасковите и отстраняваме костилките. Начупваме костилките, наки...
При отглеждането на бодливите растения често се допускат грешки, които водят до тяхната гибел. Любителите на кактуси, които тепърва започват да създават колекцията си, се радват на бързия растеж ...
Огледалото днес е един от любимите дизайнерски атрибути, що се отнася до жилището. Поставят го във всяко помещение – от дневната до банята, покриват с него фасадите. В последните години то се опитва д...
Печен конфитюр от сливи Прoдукти: на 1 кг сини сливи – 500 г захар, 1 к.ч. оцет, 5 зърна карамфил Нaчин на приготвяне: Разполовяваме сливите и махаме костилките. Наръсваме със захарта. Оставям...