Още рецепти » 09 юни

 09 юни

ЗАКУСКА

Топли сандвичи с яйца и кашкавал

Прoдукти: 10 филийки хляб, 200 г кашкавал, 3 яйца, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 с.л. прясно мляко, 50 г краве масло, 2-3 домата.

Нaчин на приготвяне: Намазваме филийките с масло и разстиламе върху тях паста, която сме приготвили от размитото в млякото брашно, разбитите яйца и настъргания кашкавал. Нареждаме отгоре кръгчета от доматите и запичаме в силна фурна.

ОБЯД

Рибена чорба

Прoдукти: 750 г риба, 1 глава лук, 3 с.л. олио, 1 корен от магданоз, 2 с.л. брашно, 1 жълтък, лимонов сок, магданоз, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Задушаваме в олиото нарязания на ситно лук, прибавяме част от брашното, разбъркваме, наливаме 6 ч.ч. вода и щом бульонът кипне, пускаме магданозените корени, нарязани на парчета. След като поври, пускаме осолената, нарязана на парчета и оваляна в брашно риба. Посоляваме на вкус, а когато чорбата уври добре, подкиселяваме с лимонов сок и застройваме с жълтъка. Поднасяме чорбата, поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Кюфтета на фурна

Прoдукти: 500 г кайма, 1 глава лук, 5 домата, 2 люти чушки, 1/2 връзка магданоз, 1 к.ч. олио, черен пипер, сол

Нaчин на приготвяне: Омесваме каймата добре със солта, черния пипер и ситно нарязаните лук, магданоз и люти чушки. От така приготвената кайма оформяме кюфтетата. Нареждаме ги в намазана с олио тава върху половината от доматите, нарязани на кръгчета. Покриваме с останалата част от доматите и печем в умерна фурна.

Пудинг с юфка

Прoдукти: 250 г юфка, 1 л прясно мляко, 4 яйца, 3 с.л. грис, 1 ч.ч. захар, 3 с.л. разтопено краве масло, пудра захар за поръсване

Нaчин на приготвяне: Сваряваме юфката във вряща леко подсолена вода и я отцеждаме. Разстиламе я в намаслена тавичка и я запичаме до леко порозовяване. Разбиваме с миксер яйцата на пяна, смесваме ги с маслото, гриста и млякото и заливаме юфката. Печем в силна фурна до равномерно поруменяване и пълно поемане на течността. Нарязваме пудинга щом изстине и го наръсваме с пудра захар.

ВЕЧЕРЯ

Пилешки дробчета в гювечета

Прoдукти: 1 кг пилешки дробчета, 4-5 глави лук, 1-2 ч.ч. олио, 500 г картофи, 1 ч.ч. бяло вино, 1 лимон, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Загряваме половината от мазнината и задушаваме в нея под капак ситно нарязания лук и пилешките дробчета, докато омекнат. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, заливаме с виното и задушаваме още десетина минути. Отделно в останалата мазнина изпържваме картофите. Разпределяме дробчетата в 6 гювечета, отгоре слагаме изпържените картофи, я най-отгоре нареждаме резенчета лимон. Печем десетина минути в силна фурна и поднасяме ястието топло.

Сиропирани розички

Прoдукти: 1 кг брашно, 1 к.ч. олио, 2 ч.л. сол, 1 к.ч. лимонов сок, 1 ч.ч. вода, мазнина за пържене; зa сиропа: 1 к.ч. мед, 1 ч.ч. захар, 4 ч.ч. вода, 1 к.ч. смлени орехи, 2 карамфилчета, канела.

Нaчин на приготвяне: Изсипваме пресятото брашно на масата и в средата правим кладенче, където сипваме олиото, водата, солта и лимоновия сок. Омесваме средно твърдо тесто, правим го на топка и го покриваме с кърпа и го оставяме да отлежи 1 час. След това го разточваме на тънка кора, която разрязваме на ивици, широки по 2 см. Навиваме ивичките върху точилка, изваждаме ги и слепваме краищата им. Пържим ги на маслена баня в дълбок съд със силно сгорещена мазнина. Изваждаме ги да се отцедят върху хартиени салфетки, след което ги нареждаме в широка чиния. Сваряваме средно гъст сироп от водата, меда, захарта и карамфилчетата. Заливаме с него изпържените розички, а отгоре поръсваме със смлени орехови ядки и канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Трапезата на НИКУЛДЕН

Чорба от шаран Продукти за 4-5 порции: 1 шаран, 1-2 глави лук, 2-3 моркова, 1 парче целина, 2-3 домата, 1 връзка магданоз, мащерка, девисил, черен пипер, винена киселина, сол. Нaчин на приго...

Розите и техните навици

Розата е царицата на цветята и важен елемент във всяка градина. Тя е едно от най-популярните градински растения. Тъй като тя има изключително много разновидности, ще намерите подходяща роза за всяка г...

Разходка из Лондон

Огромният град на брега на Темза е космополитен, жизнен и непрестанно променящ се. Той съчетава в себе си внушителни исторически сгради и модерна архитектура, уникални музеи и разкошни паркове, могъщи...

Болестите се отразяват на лицето

Какво виждате, когато се погледнете в огледалото? Само лицето си? Според китайската медицина, която се практикува повече от 5 хиляди години, лицето е огледално отражение на нашето здраве. Ако човек се...

Начало