Още рецепти » 07 май

 07 май

ЗАКУСКА

Бързи бухти

Прoдукти: 250 г брашно, 1 кофичка кисело мляко, 50 г кристална захар, 1 яйце, 1/2ч.л. сода бикарбонат, 1 щипка сол, мазнина за пържене, пудра захар за поръсване.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме млякото заедно с яйцето, содата, солта и захарта. Постепенно прибавяме брашното и забъркваме средно гъста каша. Гребваме от сместа с лъжица и сипваме в сгорещената мазнина. Пържим бухтите на умерена температура. Още топли ги поръсваме обилно с пудра захар.

ОБЯД

Супа от пилешки бульон

Продукти за 4 порции: 4 ч.ч. пилешки бульон, 1 морков, 2 картофа, 1 с.л. краве масло, 1 к.ч. прясно мляко, 1 яйце, оцет, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Задушаваме в маслото нарязания на кубчета морков. Прибавяме картофите - също нарязани на кубчета, заливаме с 2 ч.ч. бульон и варим, докато картофите омекнат. Добавяме останалия бульон, посоляваме и подкиселяваме супата, кипваме и отстраняваме от огъня. Застройваме с разбитото в прясното мляко яйце, поръсваме с черен пипер и поднасяме.

Пикантна яхния с гъби

Продукти за 4 порции: 4-5 домата, 500 г гъби, 3 глави лук, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 ч.л. ситно нарязан джоджен, 1-2 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 1 к.ч. олио, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука много ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме брашното и го запържваме до златисто, поръсваме черния и червения пипер. Сипваме гъбите, които предварително сме нарязали на парченца и сме попарили във вряла вода. Прибавяме обелените и настъргани домати и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Варим яхнията на умерен огън.

Огретен с ябълки

Прoдукти: 1 кг ябълки, половин бурканче конфитюр от кайсии, половин пакетче краве масло.

Нaчин на приготвяне: Обелваме ябълките, почистваме ги от семенната им част и ги нарязваме на едри парчета. Намазваме дъното на йенска тенджера с масло и разстиламе в нея половината от ябълките. Покриваме ги с пласт от конфитюр, изсипваме останалите ябълки и отново покриваме с пласт конфитюр. Най-отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна.

ВЕЧЕРЯ

Кюфтета от ориз и спанак

Продукти за 4 порции: 250 г ориз, 500 г спанак, 2-3 яйца, 1 ч.ч. галета, черен пипер, сол, олио за пържене.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме ориза в 3 ч.ч. подсолена вода и го отцеждаме. Нарязваме спанака на ситно и го варим, докато омекне. Отцеждамеи го смесваме с ориза. Прибавяме яйцата, галетата, черен пипер и сол на вкус. Омесваме и оформяме кюфтенца, които пържим в сгорещено олио на умерен огън.

Козуначен крем

Прoдукти: 500 г козунак, 1 1/2 к.ч. захар, 4 яйца, 750 мл прясно мляко, 1 пакетче ванилия.

Нaчин на приготвяне: В подходяща тавичка карамелизираме половин кафена чашка захар. Отгоре натрошаваме много ситно козунака. Отделно разбиваме яйцата със захарта, прибавяме млякото и ванилията. С тази смес заливаме натрошения козунак. Печем в умерена фурна до розово.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Децата имат нужда от приятели

Помните ли как в детството си се събирахме на двора и играехме на “ластик”, на “дама”, на “разбойници”, организирахме си театрални представления? Подобен дух на колективизъм е чужд на нашите деца днес...

Витражите - отживелица или модерен дизайн

Витражите - красота от древността или модерен дизайн Кой може да си позволи витражни стъкла в дома си? ВИП класата, истинските ценители с добър доход или обикновените хора, които имат и вкуса, и ...

Жилището е малко - да го разширим

Ако имате типово жилище с малка кухня и не много просторни стаи, естествено е желанието ви зрително да увеличите пространството. Това може да стане чрез надлъжно редене на паркета, стъклени врати, огл...

На гости на Златна Прага

Съществува легенда, че принцеса Либуз, най-високопоставената жена в племето на чехите, притежавала дарба да вижда в бъдещето. Тя предсказала появата на град над река Вълтава, в който ще бъде построен ...

Начало