27.09.2022 година
1564339898.swf
Р
ецепти за градината
 4894 |  0 
Бодливите пазачи
Ако откриете, че някой бодливко е харесал градината ви, няма причина да се притеснявате. Той не само не би навредил на растенията, но ще свърши и добра работа.
Грижливи градинари са направили едно случайно откритие - таралежите са отлични пазачи в двора. Те унищожават всякакви неприятели, дори едри плъхове. Ако в градината си отглеждате таралежи, насажденията ще бъдат под сигурна защита.
Любопитно е, че тези „пазачи" лесно свикват с хората, разхождат се вечер из двора и „въвеждат" ред. С бодлите си прогонват любопитни чужди кучета. Но няма да пропуснат поставената за тях храна, например пушена риба. Изобщо тези бодливи топки са една надеждна охрана.
Малките таралежчета, които приличат на паячета, са много мили и любвеобилни. Може да се поглаждат по бодличките, да им се дава мляко в чинийки. А каква невероятна занимавка са за децата!
Специално за таралежите в градината трябва да оставите островчета от трева, а под лятната им къщичка - клонки, слама за постелка. Присъствието на тези добри животинки обаче напълно изключва разхвърлянето на отровни примамки в градината. Внимавайте и когато пръскате, използвайте по-малко отровни препарати.
30.09.2012 г. / Недялка ХРИСЧЕВА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022