Листата на алоето се стриват, заливат се с вода в съотношение 1:5 и се оставят да престоят един час. След това кипват 2-3 мин и се прецеждат през двоен пласт марля. Прилага се при кожни болести, възпаление на клепачите и венците и също и за гаргара на устата и гърлото.
Полезно е да се държи срязаното растение на тъмно в хладилник преди преработката. Премитите листа се поставят върху чиния, покриват се с хартия и се слагат в хладилника за 12-15 дни. В такива неблагоприятни за растението условия, когато започват да угасват жизнените му функции, се образуват особени вещества – биогенни стимулатори. След това алоето се изважда от хладилника, отделят се почернелите листа и се изстисква сокът, който може да се използва в прясно състояние или консервиран (към 8 части сок се прибавят 2 части спирт).
Държим те да блестят като слънце и да ухаят приятно. Всичко зависи от нас, от нашето умение да ги почистваме, съхраняваме и поддържаме. Обувките Преди да се решим на покупка, първото нещо, з...
Японска супа Прoдукти: 1 краставица, 2 с.л. зелен грах, 4 ч.ч. месен бульон, 1 ч.л. соев сос, 4 яйца, оцет, сол. Нaчин на приготвяне: Обелваме краставицата и я нарязваме на тънки кръгчета. Възв...
Д-р Кристиан Барнард - първият хирург, присадил успешно човешко сърце, дава с голямо удоволствие уроци за дълъг живот със здраво сърце. Балансираното хранене – художник на фигурата П...
„Велик” е доста изтъркано прилагателно в Италия, където огромно количество произведения на италианското изкуство и култура заслужават най-висока оценка. В случая с галерията Уфици обаче нищо не е дост...