Листата на алоето се стриват, заливат се с вода в съотношение 1:5 и се оставят да престоят един час. След това кипват 2-3 мин и се прецеждат през двоен пласт марля. Прилага се при кожни болести, възпаление на клепачите и венците и също и за гаргара на устата и гърлото.
Полезно е да се държи срязаното растение на тъмно в хладилник преди преработката. Премитите листа се поставят върху чиния, покриват се с хартия и се слагат в хладилника за 12-15 дни. В такива неблагоприятни за растението условия, когато започват да угасват жизнените му функции, се образуват особени вещества – биогенни стимулатори. След това алоето се изважда от хладилника, отделят се почернелите листа и се изстисква сокът, който може да се използва в прясно състояние или консервиран (към 8 части сок се прибавят 2 части спирт).
Спасение или отрова? Често си задаваме този въпрос, щом стане дума за тях. По простата причина, че някои прехвалени средства, които ни обещават незабавно изцеление, имат неблагоприятни ефекти от сорта...
Кифлички със сирене Прoдукти: 1 кг тесто за пица, 250 г сирене, 2 яйцa. Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сиренето и го смесваме с едно от яйцата. Разделяме тестото на 16 части и разточваме кори...
Супа от зелена бакла с чесън Прoдукти: 500 г зелена бакла, 20 зелени джанки, 1 глава чесън, 2 чушки, 2 глави лук, 1 морков, 60 г краве масло, 1 с.л. брашно, копър, черен пипер, сол. Нaчин на пр...
Нейната създателка подарява на всички момиченца по света любима кукла, но съсипва живота на собствената си дъщеря. Рут Хендлър се ражда през 1917 г. в семейството на беден полски емигрант, ковач по пр...