Дафиновото дърво, наричано още лаврово, се отглежда предимно заради листата, които са незаменима ароматична подправка при зеленчукови супи, ястия, маринати, туршии. Няма кухня, в която да липсват даф...
Като зеленчуково растение грахът се отглежда заради зелените зърна, които се отличават с високи хранителни и вкусови качества. По калоричност той отстъпва само на късните картофи. Съдържа големи колич...
Вейгелата (понякога я наричат диервила) се чувства най-добре, когато се подкастря всяка година и се отглежда в богата почва. Вирее почти навсякъде и геройски издържа на пренебрежението, на което е под...
Нискорастящо почвопокривно растение, което се чувства прекрасно на влажно и хладно по краищата на бордюра или в алпинеума. Листата са перести, а ако условията са подходящи, дисковидните цветове се поя...